Plast fra kosttilskud og medicin
Mange kosttilskud og piller kommer i plast bøtter eller glas med plastlåg. Rigtig meget af dette kan genbruges i Skoleplast! Se her hvordan du gør. Vi opdaterer løbende siden med nye ting.
Det er nemt at komme i gang!
Mange låg, sejl og strips fra kosttilskud og medicinbøtter er bløde og af LDPE. Kig efter mærket med 4-tallet. Det er ofte i bunden af bøtten eller inde i låget. Nogle gange står der også “LD”. “LDPE” eller “PE” under symbolet.
Tjekliste inden du afleverer
Sådan!
Se her hvordan du genanvender de 3 typer plast med Skoleplast
Har du styr på plasttypen?
Selvom Ole har beskrevet hvad du skal gøre med de enkelte plast typer her, er det altid en god ide selv lige at tjekke, hvilken type plast du står med.
Flere eksempler på Skoleplast
Nedenfor har vi listet mange af det mest almindelige plast fra kosttilskud og medicin, som du finder derhjemme. Find den plast du har, og læs hvordan du genanvender den til Skoleplast.
Husk!
For at plasten kan genbruges, er det vigtigt at den er ren. Husk derfor altid at rengøre de dele du afleverer til Skoleplast.
Vil du vide mere om Skoleplast?
Skoleplast ønsker at øge viden om plast og bidrage til en mere bæredygtig behandling af plast i hverdagen. Besøg vidensbanken her.
Mangler du materialer til indsamlingen?
Vi har lavet en lille materialebank med plakater, klistermærker og ekstra poser. Klik her for at gå til Materialer.
Vil du vide mere om plast?
Vi omgiver os alle med plast, hver dag, men hvad er plast egentlig? Hør Ole fortælle om de mange plasttyper og hvad plast og biler har til fælles.
Har du flere ting du vil aflevere til Skoleplast?
Ole kan bruge mange typer plast! Har du flere ting du vil aflevere til Skoleplast? Klik på de nedenstående billeder, alt efter om det er plast fra drikkevarer, piller, creme og så videre, og se hvordan du gør.